Отдих в БългарияЛюбопитно за туризма

Туризма и почивката в България отблизо

почивка на море

Азорските острови - наслада за душата

Не очаквайте да откриете супер луксозни курорти с традиционните забавления. Не - на Азорските острови смисълът на почивката е в съвсем друго.

Българското Черноморие - незабравима красота

Каварна е фестивален център в региона, известен с рок концертите си. Нос Калиакра е най-посещаваното място, а на север са култови места за туризъм.

Царево - едно кътче непокътната природа

В околностите на града е истински рай за любителите на дивата природа. Тук се разполагат къмпинг зоните на прочутия къмпинг Арапя и на Нестинарка.

Как да изберем хотел, когато ходим на почивка?

Едно от най-важните неща, които трябва да преценим добре, когато ходим на почивка, е хотелът. Той е от много голямо значение, тъй като ако има неудобства, те биха могли да провалят цялата ви нагласа за спокойствие.

Красивите места около Враца и пещера Леденика

Врачанският балкан е изпълнен с много история и гордост. Уникалните му места не бива да бъдат скрити от човешкото око.

Красотите на общини Главиница и Ситово

Община Ситово има запазена природа и съхранени фолклорни традиции. Най-голям интерес представлява защитената местност Гарвански блата.

Най-красивите планински курорти в България

Най-много посетители има от държавите, с които граничим. Разбира се, освен тях идват и от други места, които са значително по-далеч.

Несебър древен град с модерен изглед

Днес морското градче е запазило старинния си облик в частта на архитектурния резерват в старата част на града, но същевременно новата му и модерна визия може да се види в новата му част.

Приморско в непосредствена близост до Ропотамо и Аркутино

Няма, как да не дойдеш в града и да не посетиш уникалните местности, като резервата на река Ропотамо и прочутите му водни лилии.

Шабла, Дуранкулак и красотата на дивото

Тук търговията с гърците е процъфтявала по море, а доказателствата за това са видими и до днес от множеството археологически останки.

Слънчев бряг и наоколо – един нетипичен поглед

Тук вечерите можете да се насладите на уникални кинопрожекции в лятното кино или пък да гледате театрална постановка.

Свети Влас - древната Лариса на траките

Днес градчето Свети Влас предлага отдих съчетаващ по уникален начин благата на Странджа планина и тези на родното Черно море.

Варна и морето – приказка за красотата

В морската столица се намира и прочутия Аспарухов мост, от който често се правят атрактивни скокове с бънджи. Този мост е най-дългия у нас и е около два километра.

5 места в България, които да посетите

Хората обичат да си взимат почивка, любувайки се на красотата на природата. Това е една от най-релаксиращите дейности за всеки човек.

Otdih.bg не е туристическа агенция или туроператор. Този уебсайт е създаден като информационен портал с цел подпомагане и популяризиране на възможностите за туризъм в България.

Телефоните и останалите методи за комуникация, се намират на страниците на обектите.

За резервации и организация на туристически услуги, моля обръщайте се директно към регистрираните обекти като използвате обявените от тях данни за контакти.

Всички обекти, публикувани в интернет страницата https://otdih.bg/, са с информативна и рекламна цел.