Отдих в БългарияЗа туризмаСлънчев бряг – един нетипичен поглед

Слънчев бряг и наоколо – един нетипичен поглед

Сподели тази публикация: Facebook

Слънчев бряг меката на нощните забавления и лежерното непринудено излежаване на безбрежните луксозни плажни ивици, върху някой хамак или шезлонг. Всеизвестния с купонджийския си характер нашенски курорт е любимо място на българи и чужденци търсещи ласката на морето и слънцето, но и на активните забавления през деня и нощта. Разположен между Несебър и Равда, и в непосредствена близост до Свети Влас, зоната на курорта по Южното ни Черноморие е пълна с вълнуващи изживявания за малки и големи.

Слънчев бряг и околността

В морския град барове, луксозни хотели и ресторанти, както и кафета има на всяка крачка. Тук вечерите можете да се насладите на уникални кинопрожекции в лятното кино или пък да гледате театрална постановка. Водните спортове са много предпочитани от туристите, като основно се набляга на сърф, каране на джет или водни ски, а защо не и луксозна обиколка на яхта, като от филм! На плажа обичайна гледка е волейбола, има условия за мини голф, както и за тенис. Легендарния Златен Орфей ежегодно се провеждаше именно в този курорт.

Но ние ви предлагаме да пообиколите и околността около Слънчев бряг, защото определено си заслужава. Това ще ви предложи един различен поглед над курорта и ще се насладите на история, природа и още много неща. Можете да се отправите на пътешествие в Старата част на Несебър и уникалните му къщи от древността, археологическите останки от множество църкви или пък да се насочите към Елените и резервата Камчия, за да се потопите в дивото. Свети Влас, също ще ви очарова с древната си история и модерен изглед.

Разбира се винаги, когато ви омръзне да обикаляте около града, можете блажено да се отпуснете на един от най-известните плажове по Черноморието и емблематичен за морския ни град – Какао бийч. Трябва да сте подготвени за пренаселена от хора плажна ивица и ритъм на живот, като в големите градове на България. Да дойдеш в Съни бийч (Sani Beach) и да не влезеш в едно от прословутите казина тук също си е пропуск. Въобще градът на вечната нощ и лежерния ден, може да ви предложи всичко – от история и природа наоколо му, до лукс и вечно парти. Затова изпробвайте всичко, все пак веднъж се живее.

Otdih.bg не е туристическа агенция или туроператор. Този уебсайт е създаден като информационен портал с цел подпомагане и популяризиране на възможностите за туризъм в България.

Телефоните и останалите методи за комуникация, се намират на страниците на обектите.

За резервации и организация на туристически услуги, моля обръщайте се директно към регистрираните обекти като използвате обявените от тях данни за контакти.

Всички обекти, публикувани в интернет страницата https://otdih.bg/, са с информативна и рекламна цел.