Отдих в БългарияЗа туризмаПриморско до Ропотамо и Аркутино

Приморско в непосредствена близост до Ропотамо и Аркутино

Сподели тази публикация: Facebook

Приморско, една чудна приказка сгушила се под крилото на Странджа и тучната й зеленина. Самото градче се е ширнало на един малък полуостров в Черно море и ви предлага екзотиката на ситния пясък и безбрежното синьо море смесена с хладната прегръдка на планината. Тук от години български и чуждестранни семейства прекарват по уникален начин лятната си почивка. Освен спокойствието и уюта на самия морски град, тук може да се насладите на забележителности, като резерватите Аркутино и Ропотамо, природни феномени, като Лъвската глава и Веселите скали, както и на уникалното светилище на древните траки Бегликташ. Освен това, Маслен нос е на само пет километра от града, както и предизвикателния Змийски остров насред река Ропотамо.

Приморско и уникалната природа наоколо

Няма, как да не дойдеш в града и да не посетиш уникалните местности, като резервата на река Ропотамо и прочутите му водни лилии. Или пък да не се отправиш към блатата на прословутото Аркутино и пясъчните дюни наречени Перла. Всяко едно кътче тук е автентична природа, защитена местност и притежава чудна красота. Като цяло Ропотамо е резерват, който обхваща обширна територия и се разполага по течението на реката. Тук можете да се повозите на корабче и да видите отблизо природните чудеса в района. В резервата има уникални лонгозни гори, чийто характер е нетипичен за нашите ширини. Морския пелин вирее тук, а разнообразни дюни и брегове оформени на тераси ви приветстват отвсякъде.

Добре е, ако сте на почивка в Поморие да отделите поне един ден на резервата Ропотамо и околността. Тук може да видите много редки видове птици и да си наемете гид, за да разгледате светилищата на древните траки в района, както и техните некрополи, могили и долмени. Именно светилището при Бегликташ е едно от най-големите тук. В района задължително трябва да видите и скалния феномен Лъвска глава, както и фиордите, и тюленовите пещери в Маслен нос. Ако не сте били в Приморско, то заслужава си да дойдете тук само заради Виа Понтика – уникалния древен път на птиците. Градът е чудесен за отдих на брега на морето, а наоколо забележителности за обикаляне не липсват.

Otdih.bg не е туристическа агенция или туроператор. Този уебсайт е създаден като информационен портал с цел подпомагане и популяризиране на възможностите за туризъм в България.

Телефоните и останалите методи за комуникация, се намират на страниците на обектите.

За резервации и организация на туристически услуги, моля обръщайте се директно към регистрираните обекти като използвате обявените от тях данни за контакти.

Всички обекти, публикувани в интернет страницата https://otdih.bg/, са с информативна и рекламна цел.