Отдих в БългарияЗа туризмаПланински курорти в България

Най-красивите планински курорти в България

Сподели тази публикация: Facebook

България се слави с една от най-привлекателните и въздействащи природи по цял свят. На територията на нашата страна се разполагат най-различни места, подходящи за почивка и релакс. Такива са главно летните и зимните курорти. Първите се намират по Българското Черноморие, а вторите се разполагат предимно в планинските части.

Повечето планини са съсредоточени главно в южната част на България - Рила, Пирин и Родопи. Посещават се и през лятото, и през зимата, тъй като винаги има много изненади и чудни емоции. Предлага се изобилие от планини, които от своя страна са с разнообразен релеф и всяка има какво да предложи.

На тези места природата е изумителна. Туристите, които посещават планинските части на България са с различна националност. Чужденците обожават нашите планински курорти. Най-много посетители има от държавите, с които граничим. Разбира се, освен тях идват и от други места, които са значително по-далеч. Все пак никой не може да устои на тази невероятна красота. Всеки, който би могъл да си го позволи, ще предприеме действия, за да се докосне до нашата природа. Страната е изключително богата на красиви места. Ще ви представим няколко планински курорта, които в никакъв случай не са за изпускане!

1. Боровец

Боровец е най-големият зимен планински курорт в България. Той се намира в Рила, в подножието на връх Мусала (най-високият връх в страната). Осигурени са значително много писти за каране на ски. Забавленията са прекалено много и няма да има отегчение дори и за миг в този курорт. Именно затова се посещава от толкова много хора и от други страни.

Съвършенството на това селище предизвиква интереса на мнозина туристи. Красивите върхове въздействат много добре върху посетителите и със сигурност биха се върнали отново тук. Мястото е богато на спокойни и безлюдни кътчета, на които можете да се отдадете на пълен релакс и почивка с добра компания. Има много свободни пространства, на които може да опънете палатка и да пренощувате по този невероятен начин, под звездите! Разбира се, трябва да се облечете много добре, тъй като вечер е доста студено.

2. Банско

Един от най-известните планински курорти е Банско. Този град се намира в Пирин. Изпълнен е с много старинни къщи, които придават един омагьосващ вид на мястото. Българските традиции там са запазени, което се отразява и на облика на града. Природата е неземна и омайва всеки посетител. Който и да е отишъл, не е пожелал да си тръгне. Ски пистата е дълга и е богато снабдена със светлини, които осигуряват и допълнително въздействие върху туристите. Дейностите, който могат да се извършват са многобройни, но повечето екскурзианти идват тук, за да видят прелестните върхове и да се насладят на неповторимите гледки.

3. Пампорово

Пампорово е другият курорт, който така силно се предпочита от туристите. Той се намира на територията на Родопите. Точно зад това градче се издига връх Снежанка, който определено ще ви очарова. Той е част от стоте национални туристически обекта. Ски пистите и тук са налице, затова и този курорт е толкова силно посещаван. Туристите идват тук с нагласата, че ще се радват само на дейностите, които предоставя града, но като се сблъскат с невероятна природа, веднага променят мнението си и искат да запаметят всеки момент.

Колкото и да ви разказват, докато не се сблъскате лице в лице с действителността, няма да осъзнаете всъщност какво имате под носа си. Не се колебайте и за миг дали да прекарате почивните си дни на някой планински курорт! Повечето хора са предубедени, че там е скучно, че е за по-улегнали личности, но веднъж отидат ли, убеждават се, че това изобщо не е така. Това да три от най-посещаваните, най-забавните, най-приятните и най-красивите курорти на територията на нашата родина.

Otdih.bg не е туристическа агенция или туроператор. Този уебсайт е създаден като информационен портал с цел подпомагане и популяризиране на възможностите за туризъм в България.

Телефоните и останалите методи за комуникация, се намират на страниците на обектите.

За резервации и организация на туристически услуги, моля обръщайте се директно към регистрираните обекти като използвате обявените от тях данни за контакти.

Всички обекти, публикувани в интернет страницата https://otdih.bg/, са с информативна и рекламна цел.