Отдих в БългарияЗа туризмаОбщини Главиница и Ситово

Красотите на общини Главиница и Ситово

Сподели тази публикация: Facebook

Община Главиница

В община Главиница, село Малък Преславец привлича оправдан интерес. В близост до селото са открити стар римски път, каменен надпис от времето на хан Крум, както и останки от древно погребение от преди около 8000 години. Защитената местност „Блатото“ в Малък Преславец, известна още като царство на водните лилии, е изключителен туристически обект. Тук се намира най-голямото находище на бяла водна лилия в България.

В селото функционира малък туристически информационен център, където всеки може да получи информация за региона или да се организират турове в защитената местност.

Най-подходящи за това са пролетта и лятото. В съседното село Зафирово, може да се посети малкия исторически музей, който е устроен в едноетажна къща в романски стил. В него се съхраняват важни документи и артефакти от историята на региона от епохата на траките до днес.

Община Ситово

Община Ситово има запазена природа и съхранени фолклорни традиции. Най-голям интерес представлява защитената местност Гарвански блата. Тя се намира покрай брега на река Дунав в близост до село Гарван.

В самата река се намира остров Гарван, който е атрактивно място за орнитолозите. Там могат да се наблюдават пеликани, корморани, чапли и други прелетни птици, както и голямо местообитание на красивото растение блатно кокиче.

В селото може да се види Добруджанската къща, в която е запазен автентичния дух на бита от последните два века. Друго интересно място е защитената местност Божурите, която се намира в околностите на село Добротица. През месец май, поляните с див божур се обагрят в аленочервено. Това чудо на природата, може да се види по пешеходен маршрут. Посетете тези китни места и няма да съжалявате!

Otdih.bg не е туристическа агенция или туроператор. Този уебсайт е създаден като информационен портал с цел подпомагане и популяризиране на възможностите за туризъм в България.

Телефоните и останалите методи за комуникация, се намират на страниците на обектите.

За резервации и организация на туристически услуги, моля обръщайте се директно към регистрираните обекти като използвате обявените от тях данни за контакти.

Всички обекти, публикувани в интернет страницата https://otdih.bg/, са с информативна и рекламна цел.