Отдих в БългарияЗа туризмаКак да изберем хотел?

Как да изберем хотел, когато ходим на почивка?

Сподели тази публикация: Facebook

Всеки един от нас обича да прекарва свободното си време, релаксирайки, в дейности, които не създават никакво напрежение. Някои хора биха предпочели да си останат вкъщи пред телевизора, но повечето биха искали да посетят някое ново и спокойно място, на което ще се отдадат на отдих и покой.

Едно от най-важните неща, които трябва да преценим добре, когато ходим на почивка, е хотелът. Той е от много голямо значение, тъй като ако има неудобства, те биха могли да провалят цялата ви нагласа за спокойствие. Не позволявайте това да се случи, като се информирате достатъчно как да изберете най-подходящия за вас хотел!

Има няколко основни критерия, по които е необходимо да преценявате даден хотел колко е полезен за вас. Още преди да тръгнете към желаното място, ви съветваме да разгледате онлайн и да наблегнете на топ офертите, които предлагат различните хотели.

Внимателно разгледайте абсолютно всичко, което е предоставено като информация за даденото място, за да имате възможно най-обективната оценка. Във вашата преценка е добре да включите основните критерии, които вече споменахме, а те са:

1. Местоположението на хотела и работното време на персонала

Нужно е да проверите в близост до кои места се намира даденият хотел, тъй като ако искате да отидете някъде, а ви е много далеч, почивката няма да е пълна, тъй като това неудобство ще ви уморява всеки път. Преценете дали наблизо има хранителни магазини, защото със сигурност ще ви бъдат необходими.

Другото нещо, което е доста важно да съобразите, е това дали районът около хотела е в безопасна зона. Дали е подходящ за разходки по всяко време, или е опасно, поради голяма пренаселеност и възможност за кражби, или други престъпни произшествия.

Работното време на персонала е изключително важно, тъй като ако имате някакъв проблем, ще е хубаво да се отзове някой на момента, а не чак на следващия ден. В този ред на мисли, гледайте работното време на персонала да бъде денонощно!

2. Осигурените удобства в стаята

Преди да изберете стая, изберете етажа, на който тя да бъде. Най-добре е да бъде на по-високо, тъй като и гледката ще бъде по-красива, и сигурността ви ще бъде налице! В никакъв случай не избирайте последния етаж, тъй като ако се случи нещо и има пожар, ще бъде трудно да се спасите. Помислете добре за тези неща и преценете кой етаж да изберете.

Когато вече сте решили, разгледайте стаята отвътре дали е на ниво. Трябва да сте сигурни, че може да се заключва. Така ще сте спокойни, че няма възможност за кражби или нежелани посещения. Необходимо е да проверите дали в хотела има начин да оставите ценните си вещи в сейф. Никой не би искал да загуби нещо, което е толкова ценно. Добре е да знаете дали хотелът предлага закуска в леглото, или храненето се провежда в ресторанта. Вие сами изберете кой начин на обслужване предпочитате.

Нещо друго, за което е необходимо да внимавате, е да се уверите, че спалното бельо е чисто и се сменя редовно. Това е нужно, тъй като много хора го ползват и трябва да сте сигурни, че няма опасност от някакви зарази или други неприятни ситуации. Трябва да изисквате да се почиства редовно, все пак това влиза в цената за нощувката. Не бива да се притеснявате да си поискате нещо, което ви се полага. В един хотел хигиената трябва да бъде приоритет. Така се печелят посетители за по-дълъг период от време.

Ако оставате за повече време на даденото място, гледайте в стаята ви да има хладилник. Ако храната, която ви се предлага, не може да я ядете поради някакви причини, по-добре да има хладилник, в който да си съхранявате и да я хапнете по-късно. Освен това, през топлите сезони е препоръчително да си имате студена вода за пиене, за да се разхлаждате, когато ви стане по-топло.

Помислете за тези неща и не пренебрегвайте интересите и желанията си само заради условията в даден хотел. Винаги можете да изберете най-доброто за вас, стига да потърсите хубаво и да прецените всичко спрямо вашите изисквания.

Ще ви дадем още няколко допълнителни съвета, които ще ви помогнат да си прекарате добре и да нямате никакви проблеми по време на престоя в хотела.

Когато излизате от стаята си, е хубаво да изключвате всички технически уреди. Ако по някаква причина, се случи смущение в системата и нещо изгори – не е нужно и вашите уреди да пострадат. Особено дамите, следете за включени преси, маши и други уреди, които могат да причинят пожар.

Ако случайно изгубите ключа за стаята си, помолете да ви дадат нов и да деактивират стария, за да не се получават недоразумения. Често пъти се срещат камериерки, които обичат да злоупотребяват с доверието на отседналите гости в хотела, като им взимат по нещо, което е трудно да се забележи, че го няма. Не им позволявайте да ви заблуждават, а се подсигурете!

Когато излизате някъде за по-дълго време, бъдете сигурни, че сте затворили всички прозорци и няма начин някой човек от съседната стая да влезе във вашата.

Важно е да разучите схемата за евакуация, за да не изпадате в паника при наличие на някакъв проблем в хотела. Това се препоръчва на всеки един посетител, но не всеки го приема на сериозно, защото според хората няма как точно през този период, в който те са на почивка, да им се случи нещо неприятно. Доверяват се прекалено много на късмета си. Винаги си имайте едно наум, когато отивате някъде - далеч от дома си.

Всеки един от нас обича ваканциите и времето, в което може да се отдаде на пълна почивка. За да мине всичко по вода, е нужно да сме добре информирани за всеки един детайл, свързан с нашия престой.

Не пренебрегвайте дори маловажните неща, защото много често те могат да развалят всички очаквания и планове. Трябва да знаете къде отивате, с какви хора сте замесени, тоест цялото ви обкръжение, услугите, които са ви от полза и най-важното да се заредите с много положителна енергия, за да си прекарате страхотно!

Otdih.bg не е туристическа агенция или туроператор. Този уебсайт е създаден като информационен портал с цел подпомагане и популяризиране на възможностите за туризъм в България.

Телефоните и останалите методи за комуникация, се намират на страниците на обектите.

За резервации и организация на туристически услуги, моля обръщайте се директно към регистрираните обекти като използвате обявените от тях данни за контакти.

Всички обекти, публикувани в интернет страницата https://otdih.bg/, са с информативна и рекламна цел.