Отдих в БългарияЗа туризмаЦарево - непокътната природа

Царево - едно кътче непокътната природа

Сподели тази публикация: Facebook

Царево е един от многото ни красиви градове по родното Черноморие. Той се намира в югоизточните части на морето ни, живописно кацнал на границата на два чудно красиви острова. През годините градчето е променяло няколко пъти имената си. По известните му названия са Мичурин, като мнозина българи го наричат така и днес, както и старото наименование на града от 12 век Василикос. Наоколо освен живописна, автентична и девствена природа има и много история пропита в пластове минало. За това свидетелства и античната крепост в Странджа на връх Папия, близо до Царево. В самия град отново има древни обекти, като църквата „Света Троица“.

В околностите на града е истински рай за любителите на дивата природа. Тук се разполагат къмпинг зоните на прочутия къмпинг Арапя и на Нестинарка. Непосредствено близо до града се намират и селата Българи, и Кондолово – прочути с нестинарските си традиции и жежки танци върху жаравата. Ако се чудите, какво да видите в самия град, освен да попиете жаркото слънце и солената морска вода, то ето какво:

Започнете с храма‚ Успение на „Света Богородица“. Той е строен далеч през 1825 година и цялата местност е обявена за защитена от историческа гледна точка. Може да намерите храма кацнал високо на скалите над морето в квартал Василико на града. Разходката тук е блажена. Друго фантастично място за разходки в Царево е морската градина. Разхождайки се по алеите тук чувате шума на морските вълни и усещате лекия бриз. Градината е изключително добре поддържана и отвсякъде ви заобикалят цветя и зеленина. В самата морска градина ще видите и паметника на героя от Илинденско-Преображенското въстание – Михаил Герджиков. Можете да посетите и църквите „Цар Борис“, и „Свети Георги“, които са уникално красиви.

Извън града и безкрайните широки, и красиви плажни ивици на Арапя и Нестинарка, може да се отбиете до най-стария резерват на територията на страната ни – Силкосия. Той се простира по течението на река Велека и е само на около 13 километра от Царево, точно между селата Кости и Българи. В резервата единственото, което ще видите е девствена и красива природа, затова ако сте любители на дивото, то тук за вас ще е Рай. Като цяло градчето и местността са прекрасни за една пълноценна почивка.

Otdih.bg не е туристическа агенция или туроператор. Този уебсайт е създаден като информационен портал с цел подпомагане и популяризиране на възможностите за туризъм в България.

Телефоните и останалите методи за комуникация, се намират на страниците на обектите.

За резервации и организация на туристически услуги, моля обръщайте се директно към регистрираните обекти като използвате обявените от тях данни за контакти.

Всички обекти, публикувани в интернет страницата https://otdih.bg/, са с информативна и рекламна цел.